Supa chinezeasca cu pui si champinioane negre

de Sylvia in Supe, 13 Feb 2011 | 6793 vizualizari

 

Supa chinezeasca e una din preferatele mele, daca am de pregatit pentru mine un pranz rapid adesea optez pentru aceasta supa aromata si usor picanta care e foarte satioasa in pofida faptului ca nu are multe calorii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa  facuta de aceasta data am folosit
  • 150 grame de piept de pui taiat fasii lungi,
  • cateva champinioane negre chinezesti rehidratate,
  • un dovlecel mic verde zucchini, 
  • o jumatate de morcov taiat bastonase,
  • cativa taietei de orez muiati separat in apa fierbinte timp de 8 minute,
  • un fir de ceapa verde,
  • o lingurita de ulei .

La capitolul condimente pentru supele de acest gen avem nevoie de:

  • 2 linguri de sos de soia,
  • o jumate de lingurita de ghimbir ( pudra am pus eu ) ,
  • un varf de cutit de amestec de 5 condimente,
  • sare ( daca mai trebuie la final) si un varf de cutit de pasta de ardei iute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa chinezeasca cu pui si champinioane negre:

 Preparare: se pune la fiert pieptul de pui cu 2 litri de apa si condimentele si lingurita de ulei. Se lasa la fiert 5 minute apoi rand pe rand ( pentru ca temperatura de fierbere difera) adaugam morcovul, ciupercile rehidratate , firul de ceapa verde taiat rondele si dovlecelul la final.  Adaugam sosul de soia si pasta de ardei iute si ai lasam sa clocoteasca cateva minute.

 La final se adauga taieteii muiati separat in apa fierbinte si se mai condimenteaza dupa gust daca este necesar. Se serveste fierbinte, decorata cu cateva rondele de ceapa verde, este o minunatie de supa, usor picanta si gata in 12-15 minute si perfecta pentru o zi friguroasa de iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca cu pui si champinioane negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu rosii si galuste de gris